MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Máte doma předškoláka? Zbystřete! Datum zápisu se blíží

Ředitelé základních škol zřizovaných městem Blanskem už stanovili termín zápisu do prvních tříd. Předškoláčky v doprovodu rodičů přivítají na všech čt

Mateřské školy už znají rozpis provozu v době letních prázdnin

Ředitelé mateřských škol po dohodě s městem jako zřizovatelem zveřejnili rozpis provozu v době letních prázdnin. Děti mají automaticky zajištěno místo

Na Blanensku zahájili rok mincovním nálezem

„Začalo to signálem pět centimetrů pod povrchem a šlo to hlouběji,“ říká nálezce mincí Jiří. Se začátkem nového roku se archeologická podsbírka Muzea

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM